Moj svet, čist planet

 Trgovina Moj svet, čist planet je konceptualna trgovina, ki v prvi vrsti ozavešča o pomembnosti  uporabe ekoloških izdelkov, podpiranju lokalnih proizvodov ter izogibanju plastike, ki je nevarna za zdravje in okolje. 

 Na Jestivalski stojnici bomo predstavili predmete, ki nadomeščajo uporabo plastike za enkratno upoorabo:

ekološko kozmetiko pakirana v kartonu ali steklu: mila, naravne trde šampone, naravno zobno pasto, naravne deodorante ... predmete, ki nadomeščajo uporaabo plastike: lesene zobne ščetke, inox in bambus slamice, pralne folije za večkratno uporabo, nakupovalne vrečke iz blaga, toaletni papirbrez plastičnega ovoja, stekleničke, kuhinjske krpe, pralne pleničke ter vložke, nogavičke iz bambusa in konoplje, lesen in biorazgradljiv pribor, menažke ter pososde za prenos hrane, lesena očala ter knjige z ekološko tematiko. 

Imeli bomo tudi delavnico o pisanju s kaligrafskim peresom. Ta bo potekala od 16:00 in 17:00 ure. V tem času se boste tako imeli možnost vsi, željni lepopisja, da se preizkusite v pisanju s kaligrafskim peresom. 

 Delavnico bo vodila Vlasta Hladnik, ki se s kaligrafijo (lepopisjem) ukvarja že 20 let. Svoje prve začeke je osvojila pri akademskem slikarju Draguinu Cifreku, kjer se je urila 4 leta, kasneje pa je učne ure nadaljevala tudi pri kaligrafinji Loredani Zega. 

Na delavnici boste obiskovalci uporabili staro karolino (karolinška minuskula), ki je hkrati zelo berljiva in tudi nam najbližja oblika pisave današnjega časa, uporabljali pa so jo seveda tudi Rimjani. 

Kaligrafija bo prikazana skozi razlilčne izdelke in različne pisave ter različne vrste pisal. Za papir, peresa z nastavki in tuše oz. tempera barve, bo poskrebela vodja delavnice sama. 

V kolikor bo čas, boste obiskovalci lahko spoznali tudi moderne oblike kaligrafskega pisanja (pisanje s čopičem in pisanje s cola pen)

 

Kontakti:

 Vlasta Hladnik

GSM: 041-364-797

vlasta.hladnik@gmail.com

http://kaligrafija.hladnik.net/

https://facebook.com/kaligrafija.vlasta

 

 

Trgovina Moj svet, čist planet 
Spletna stran: https://cistplanet.si/
E-poša: info@cistplanet.si