Ročne pletenine JERCA

Sem Darja in sem velika ljubiteljica ročnih del, vseh, najbolj pa tistih, ki so povezane z volno.  Zadnje čase jo kombiniram z usnjem.

Pod blagovno znamko izdelujem usnjene torbe in torbice. Njihova posebnost je, da so vse kombinirane z ročno pletenino. K torbam spletam kot modni dodatek grelčke za roke v isti barvi in vzorcu pletenine kot je torbica.
In kako se je sploh vse začelo? ....


ZGODBA – ujeta med zanke

 
Odkar pomnim, ustvarjam. Slikam, oblikujem z gline, kvačkam, pletem, se poigravam z lesom. Ročno narejeni izdelki me spominjajo na moje otroštvo in mladost. Na mojo nono, ki me je navdušila nad ročnimi deli. Na dolge ure pletenja, ki sva jih preživeli skupaj. Pletenje je moja strast…
Karkoli počnem, počnem s strastjo ter veliko mero ustvarjalnosti.
Razpeta sem med gozdovi in morjem, iščem ravnovesje med grobim in nežnim, izziv mi pomeni združevati tradicionalno s sodobnim. To so moje pletenine. Ročno spleten plašč iz slovenske ovčje volne.
Harmonija narave. Njeni kontrasti, ki jih ustvarja. Njena surova lepota. Ta me navdihuje in iz nje črpam barvne kombinacije. Te s posebnim žarom zaživijo takrat, ko so ujete v zanke in ko dobijo končno obliko. Kot moje pletenine, spletene iz volne, lanu, komoplje ali bombaža. Ročno spleteni grelčki za roke.
Popki cvetlic, mogočna smreka, gibanje morja, barva korenine, kamen, nevihta. Grobo in hkrati neskončno mehko. Kot moje pletenine. Usnjene torbe s pletenino.
Vsaka pletenina, ki jo ustvarim, je zgodba zase. Lepa je, ker je v njej vloženega veliko ročnega dela in oblikovana skrbno, z občutkom za lepo. Namenjena je vsem, ki cenijo izvirnost in imajo spoštovanje do ročnih del.
Ujeta med niti in zanke živim to zgodbo. Že dolgo. Skupaj s svojo družino, z vsemi, ki mi dajejo  moč in navdih za ustvarjanje, z vami, ki so vam pletenine všeč.