Kdo so sodelujoči?

Restavracija Topli val

Aleš in Tanja Hvala ter Vesna in Gorazd Marksl nadaljujejo tradicijo družinske restavracije, ki ohranja svoj sloves kot pravo stičišče Alp in Jadrana.

več
Hiša Polonka in Pivovarna Feo

Pivovarna Feo je slovenska mikro pivovarna ustanovljena v Kobaridu, ki proizvaja različne vrste kvalitetnih craft piv.

več
Turistična kmetija Jelenov breg

Jedi pri nas nimajo receptov, imajo pa dušo, ki jo naše kuharice udahnejo v hrano.

več
Štrukl

Hiška Štrukl vsem ljubiteljem lokalnih dobrot nudi tradicionalne kobariške štruklje, take, kot so jih nekdaj gospodinje pripravljale vsaka na malo drugačen način.

več
Društvo Samooskrba Kobarid

 Društvo samooskrba Kobarid se ukvarja s promocijo lokalne tradicionalne hrane na območju Doline Soče. 

več
Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica

Izvajamo rehabilitacijo za slepe in slabovidne na celotni Severni Primorski. Poudarek je na strokovnosti, celovitem pristopu z vključevanjem svojcev in širšega družbenega okolja. Poseben način rehabilitacije predstavlja sodelovanje na prireditvah.

več
Rifugio Alpino Pelizzo - Matajur

 Planinska koča Rifugio alpino Pelizzo se nahaja ob vznožju obmejne gore Matajur, ki ločuje in hkrati povezuje slovensko ter italijansko območje. 

več
Čebelarstvo Baloh

Iz Breginja prihaja Edi Baloh, ki se bo predstavil z lokalnim medom in medenim žganjem.

več
Čebelarstvo Žnidarčič

V družini Žnidarčič iz Ajbe se s čebelarstvom ukvarjamo že več kot sto let. Gospodarju Ivanu je njegov oče čebele prepustil daljnega leta 1941.

več
Unikatni kvačkani izdelki Franka Mlekuž

Z ročnimi deli sem se srečala že kot majhen otrok, pri treh letih. Skozi vsa leta sem se s tem ukvarjala le ljubiteljsko, danes pa s tem preživljam.

več
Kljekljan nakit izpod Krna, Milenka Uršič

Klekljan nakit je trendovski izziv za izdelavo in uporabo čipke.

več
Osnovna šola Simona Gregorčiča

Z nami bodo ustvarjali in kuhali tudi učenci OŠ Simona Gregorčiča Kobarid. 

več
Mirjam ustvarja

Ko se združita ustvarjalnost in praktičnost ...

več
Kristina Kenda, naravna kozmetika TELA

V vasici Smast, nedaleč stran od Kobarida, nastajajo ob večernih urah ročno izdelana mila, pilingi za telo in še marsikaj. Njihov učinek in vonj vas ne bo pustil ravnodušne, prepričajte se sami.

Narava skriva v sebi dragocene sestavine, ki so jih s pridom uporabljali v lepotilne ali zdravstvene namene že naši predniki.

 

 

več
Kmetija Sovdat

Ponujamo lastno prirejo in predelavo mleka.

Sprva je vsak naš sir enak, toda z zorjenjem oz. staranjem se trdota in okus spreminjata.

V ponudbi imamo stare sire do enega leta. 

več
Sočalife, Katerina Vovk

Blagovna znamka Sočalife obsega unikatni nakit, izdelan iz Soških kamnov, kombiniran s srebrom in poldragimi kamni. Nakit v sebi nosi zgodbe divje Soče in je oblikovan v medsebojnem sodelovanju Narave in izdelovalca.
 

več
Emerald Design

Špela Lisjak je za šiviljski stroj sedla v času pisanja diplomske naloge in od takrat naprej nastajajo njeni unikatni izdelki Emerald design.
 

Pravi, da so bili njeni prvi šivi krivi, a da jo je šivanje kmalu zasvojilo. Danes s ponosom izdeluje unikatne izdelke pod znamko Emerald Design, in sicer vse od torbic, nahrbtnikov, do oblačil in dekorativnih izdelkov.

 

več
Čebelarstvo Lisjak

Smo družinsko čebelarstvo Lisjak iz Vrtovč pri Ajdovščini. Gospodarimo s 300 čebeljimi družinami. Običajno pridelamo sedem vrst medu iz katerih izdelujemo tudi druge čebelje izdelke. Naš med se ponaša z znakom kakovosti pod zaščiteno geografsko oznako "slovenski med". 
 

več
Kmetija KutBerg in sirarstvo Milk

Pridelava in predelava senenega mleka v tradicionalne mlečne izdelke.

več
Ekološka kmetija pri Kumru

Smo ekološka kmetija s Čadrga, ki že vrsto let prideluje ekološke mlečne izdelke. Najbolj poznan in prodajan izdelek je naš kravji sir. Smo tudi eni redkih pridelovalcev sira Tolminca s certifikatom. 

več
Ekološka kmetija Cuder

Ekološka kmetija se ukvarja z rejo avtohtone pasme ovc - Bovško ovco in avtohtone pasme koz - Drežniška koza ter predelavo njihovega mleka v ekološki bovški sir, z označbo lokalnega porekla, ter kozji sir in skuto.

več
Jana Istenič, Smaragdna

Danes je vaš dan - izberite smaragdno.

 

Smaragdna nam nudi naravne izdelkeza naše telo. Skrbno izbrane sestavine pripomorejo k lepi in zdravi koži ter dobremu počutju. 

več
Nataša Kutin, Mountain Pearls

Unikatni, ročno izdelani nakit iz polimerske mase, steklenih perlic in swarowski kristalov.

več
Vinarstvo in oljkarstvo Trunkl

Oljcno olje in vino ...

več
UNILES Pavšič

Naravno in unikatno ... to so izdelki iz lesa ustvarjalca Danila Pavšiča, ki se ukvarja z izdelavo raznoraznih unikatnih izdelkov iz lesa.

več
VDC, Varstveno delovni center Tolmin

Varstveni delovni center Tolmin se je v vseh svojih letih delovanja razvil v center ustvarjalnosti, izobraževanja in udejstvovanja invalidnih oseb na vseh ravneh – od dela, izobraževanja, bivanja, prostega časa, letovanja do športa, kulture in umetnosti.

 

več
Samopostrežni sladoledni bar Bovec

Ponujamo samopostrežni točen sladoled iz ekološko pridelanega mleka in jogurta mlekarne Planika. 

več
Ekološka kmetija Škander

 Ekološka kmetija Škander iz Bovca se ukvarja z rejo avtohtone pasme ovc "Boška ovca" in koz. 

več
Čebelarstvo Rozman Gerbec

Soška dolina, dežela medenih dreves, ponuja našim čebelam odlične pogoje za pridelavo akacijevega, cvetličnega, gozdnega, kostanjevega in seveda lipovega medu z zaščiteno geografsko označbo. 
Zakaj ne bi delčka teh dobro poskusili tudi vi, obiskovalci naše  prelepe doline?

 

 

več
Zeliščarstvo Ladislav Tuta

 Družinska tradicija in izročilo nas vodita k naravi, kjer v neokrnjenem okolju nabiramo zdravilne zeli. 

Česar tam  ni, iz eko semen posejemo, posadimo, vzgojimo. Sami na naraven način posušimo, zrežemo in po preiskušenih receptih napravimo zeliščne pripravke. 

več
PIŠ Tadeja Pecman Penko

 Izdelava nakita iz polimernih mas je že 4 leta moja izredna strast. Ta strast me je popeljala tako daleč, da sem se odločila ustanoviti svoje podjetje, da lahko svoje izdelke ponujam širše. 

več
Kefa - Petra in Irena Lesjak

 Blagovna znamka KEFA združuje izdelke iz različnih materialov in stilov. Za vsakogar se nekaj najde; torbe, copati, voščilnice, nakit ...  je le nekaj izdelkov iz bogate ponudbe. 

več